دژ تاریخی الموت یكی از مشهورترین قلعه های تاریخی ایران است كه در ۱۲۰ كیلومتری شهر قزوین واقع شده و شهرتی بین المللی دارد. شهرت این قلعه به خاطر «حسن صباح» مروج مذهب اسماعیلیه در دوره سلجوقی است. حسن صباح پس از رانده شدن از دربار «ملكشاه سلجوقی» برای فراگیری اصول مذهب اسماعیلیه نزد «فاطمیان مصر» رفت و در مدت كوتاهی به «داعی كبیر» ملقب شد.
او پس از بازگشت، سراسر ایران را برای پیدا كردن مقری برای فعالیت خود زیر پا گذاشت و در نهایت منطقه «الموت» را به عنوان مكانی برای فعالیت های خود انتخاب كرد. به خاطر حملات گسترده ای كه در دوره های مختلف به قلعه صورت گرفته است، چیز زیادی از آن باقی نمانده اما در سال های اخیر كاوش های باستان شناسی بخش های كوچكی از قلعه را قابل مشاهده كرده است. قلعه الموت در كوه های روستای گازرخان بنا شده است.
راه های دسترسی
راه ورودی از قزوین
گرمارود از دو مسير غرب و شمال به قزوين و تنكابن ارتباط دارد. جاده قزوين به گرمارود از دو مسير، يكي از راه قسطين لار به معلم كلايه و دره الموت و ديگري از راه حصار خروان، گردنه اكبرآباد، شيركوه به دره الموت و روستاي گرمارود ميرسد مسير اول 120 كيلومتر جاده آسفالت داردو مسير جاده دوم خاكي بوده ولي طول آن كوتاهتر است. اين جاده در حال اصلاح و بازسازي ميباشد و پيشبيني ميشود ظرف مدت 4 سال به بهرهبرداري برسد. با بهرهبرداري از اين جاده طول مسير تهران تا گرمارود از 260 كيلومتر به 170 كيلومتر كاهش مييابد و در زماني كمتر از 5/2 ساعت به روستاي گرمارود دسترسي پيدا ميكند.
راه ورودی از تنکابن
جاده شمالي از شهرستان تنكابن از طريق دره سه هزار بعد از عبور از مران و گردثه ثلج انبار و پيچ بن به گرما رود ميرسد. از راههاي فرعي ديگر، راه طالقان از طريق گردنه مالي خاني و نگار چشمه و بالاروچ به گرما رود است كه در قديم رونق بسيار داشته است و امروزه تنها مسير كوهنوردي ميباشد. فاصله گرمارود تا تنکابن حدودا 85 کیلومتر می باشد که در حال حاضر کل مسیر آسفالت نمی باشد. مسیر 85 کیلومتری از روستای گرمارود شروع شده و تا دشت پیچ بن ادامه پیدا می کند و پس از عبور از کاروانسرای امیر اسدی و مرز استان های قزوین و مازندران به دره سه هزار سرازیر می شود که در طی این مسیر از روستاهای پیچ بن، مران، ثلج انبار، یج، قاضی محله و بالان گلو عبور کرده و وارد جنگل های سه هزار تنکابن می شود و از مسیر قلعه گردن، خرم آباد به دریای خزر (کاسپین) می رسد.
وبلاگ
گردشگری در ایران
گردشگری در ایران-گردشگری، سیاحت یا توریسم به طور کلی به عنوان مسافرت تفریحی در نظر گرفته میشود. هر چند که در سالهای اخیر گردشگری شامل هرگونه مسافرتی میشود که شخص به واسطه آن از محیط کار یا زندگی خود خارج شود. به کسی که گردشگری میکند گردشگر، سیاح یا توریست گفته میشود.واژه گردشگر از زمانی پدید آمد که افراد طبقه متوسط اقدام به مسافرت کردن نمودند. از زمانی که مردم توانایی مالی بیشتری پیدا کردند و عمرشان طولانیتر شد، این امر ممکن شد.
اغلب گردشگرها بیش از هر چیز به آب و هوا، فرهنگ یا طبیعت مقصد خود علاقمند هستند. ثروتمندان همیشه به مناطق دوردست سفر کردهاند، البته نه به صورت اتفاقی، بلکه در نهایت به یک منظور خاص.